Partner serwisu
27 lipca 2018

Pompa Warman® AH® działa przez cztery dekady w Niemczech

Kategoria: Aktualności

Świętując 80 lat, Warman® podróżuje po całym świecie, prezentując pompy Warman®, które przetrwały próbę czasu, demonstrując trwałość i niezawodność tego produktu. Aby rozpocząć serię "A Long Standing Pump", w zeszłym miesiącu odwiedzono zimny klimat Rosji. W tym miesiącu firma pokazuje pompę w Niemczech, która wiernie służyła klientowi przez ponad cztery dekady.

Pompa Warman® AH® działa przez cztery dekady w Niemczech

Niemcy są niekwestionowanym potęgą przemysłową, a naciski ze strony producentów na stosowanie wysokiej jakości sprzętu do przetwarzania towarów to niewątpliwie czynnik przyczyniający się do ich sukcesu. Firmy takie jak ESK-SIC wiedzą o tym, dlatego producent węglika krzemu używał słynnej pompy Warman® AH® do przetwarzania szlamu od 1977 roku.

Dopiero w marcu 2018 r. firma zdecydowała się wycofać pompę po niewiarygodnych 41 latach pracy. Przestrzegając przysłowia, że ​​jedynym zamiennikiem Warman® jest kolejny Warman®, zostanie on zastąpiony nowym modelem Warman® WRT®, który ma szansę na pobicie rekordu poprzednika.

Podczas eksploatacji pompę Warman® stosowano do zasilania hydrocyklonu silnie ścierną zawiesiną węglika krzemu. Klient zauważył, że części zużywające się wykonane z kauczuku naturalnego działały dobrze w tej aplikacji i były bardzo łatwe do wymiany. Regularna konserwacja na miejscu została również zidentyfikowana jako czynnik przyczyniający się do długiej żywotności pompy.

ESK-SIC jest bardzo zadowolony z wydajności pompy Warman® AH®, która zminimalizowała przestoje w ich zakładzie. Wydłużona żywotność i łatwość konserwacji jest dowodem, że jeśli oczekujesz jakości, niezawodności i trwałości, jedynym rozwiązaniem jest Warman® - można przeczytać na stronie Weir Minerals Poland.

źródło: e-weirminerals.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ